Mindfulness cursus mindfulness cursus mindfulness Workshop mindfulness

Mindfulness

In een leven waar voortdurend gefocust wordt op “beter, anders, meer, sneller, ...”, is mindfulness belangrijker dan ooit. Omdat Be-topia het geestelijk welzijn centraal stelt, reiken we iedereen graag een handleiding tot het mindful leven aan. Of het nu is om beter te leren omgaan met stress, piekeren, onzekerheid, irritatie, pijn,… Dankzij onze cursus mindfulness ervaar je meer innerlijke rust.

Wat is mindfulness?

Wil je bewust leren omgaan met de uitdagingen waar je dagelijks mee geconfronteerd wordt? Dan kunnen mindfulness oefeningen je daarbij helpen. Je merkt van jezelf dat je in termen van goed en slecht denkt. Wat onaangenaam is moet weg, terwijl het plezierige mag blijven. Toch draagt het leven beide in zich, en zorgt het afwijzen van onprettige aspecten voor spanningen. Mindfulness is echter de sleutel tot het hier en nu. Het focust op het leren van je aandacht te richten, en het leven met een observerende blik te bekijken.

In een leven waar voortdurend gefocust wordt op “beter, anders, meer, sneller,..”, is mindfulness belangrijker dan ooit.

Onze cursus mindfulness

Tijdens onze cursus leer je:

  • minder hard zijn voor jezelf
  • waarnemen zonder te oordelen
  • bewust worden van jouw keuzevrijheid

Door aan de slag te gaan met aandachts- en korte meditatieoefeningen, weet jij hoe je mindful aanwezig moet zijn in je dagelijks leven. Dit uit zich in het minder automatisch reageren in situaties. Denk hierbij aan boos worden, verdedigen, gelijk willen halen, non-stop doorwerken, piekeren,…

Het resultaat? Je krijgt meer ruimte in je denken en gedrag. Bovendien bestaat deze cursus mindfulness uit 4 sessies van tweeënhalf uur, acht minuten meditaties en kleine opdrachten om thuis of op het werk te oefenen en online feedback, steun en inspiratie.

Data

  • 7 & 21 februari
  • 7 & 21 maart

telkens op woensdag van 19u - 21u30

Waar

In het Be-topia huis (Mechelsesteenweg 128, 2650 Edegem)

Prijs

  • € 100 voor Fitopia leden
  • € 120 voor niet Fitopia leden (Vroegboekkorting van €20 voor 15/01/2018)