282
Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewegen als medicijn

Net nu we in de staart van de Corona-pandemie zitten, lijkt het ons ideaal om een nieuwe start in Fitopia te nemen. Verschillende interviews en wetenschappelijke onderzoeken* bewijzen dat fitheid momenteel het beste wapen is tegen Corona mocht er in het najaar een tweede golf komen nog voordat er een vaccin is ontwikkeld.

Fitopia helpt jou heel graag een gezonde, vitale en evenwichtige levensstijl aan te meten.

Fitness en groepslessen zijn bovenop voldoende dagelijkse lichaamsbeweging dat extraatje dat ervoor zorgt dat je jouw conditie op een hoger niveau tilt.Intensief bewegen en krachttraining aan een aangepaste intensiteit versterken jouw hart- en bloedvatensysteem, boosten jouw immuniteit en zorgen ervoor dat je een gezond gewicht bereikt.

Zoals we weten is net dat laatste een heel belangrijk criterium: vooral mensen met teveel abdominaal vet (dikke buik) behoren tot de risicogroep. Op de afdeling intensieve zorg kampt 7 op de 10 patiĆ«nten met zwaarlijvigheid.

Door cardiotraining te doen maak je jouw hart-longapparaat sterker en krachtttraining verhoogt je spiermassa: 2 systemen die flink op de proef gesteld worden bij besmetting door het Coronavirus.

Laten we ook de mentale voordelen van lichaamsbeweging vooral niet vergeten onder het motto: "een gezonde geest in een gezond lichaam."

Fitopia biedt jou een veilige, schone omgeving aan om onder begeleiding dit alles waar te maken.

Twijfel niet langer, start (opnieuw) en maak van jouw lichaam een sterk(er) pantser.

Heel veel succes,

Het Fitopia team.

*Bron: Bewegen als medicijn (1): "Preventie redt veel meer levens dan intensieve zorg"

Ben je lid?

Klik hier om je volgende bezoek te plannen. Je kan ook een afspraak maken bij onze fitness coach via info@fitopia.be. 

Nog geen lid?

Klik hier voor meer informatie